BEHOEFTE AAN MEER RUIMTE

  • Tuinkamer compleet inclusief bouwkundige werkzaamheden door Alruco gerealiseerd.

In de wintermaanden zijn we vaker in ons huis dan in de lente en de zomer. Juist in die periode hebben we binnenshuis vaak behoefte aan meer ruimte. Je zit jezelf en elkaar sneller in de weg.

Hierbij een aantal tips om meer ruimte te creëren:

  1. Ruim op! Staat de huiskamer vol spullen of troep? Ligt er een berg wasgoed op de bank en stapels papieren op de tafel? Zorg dat je voor alle spullen een vaste plek hebt. Zet je strijkijzer op een onopvallende plaats en zorg dat je bij blijft met je wasgoed. Koop bakjes, mandjes en desnoods een kast om alle rondslingerende spullen een plekje te geven. Wees streng en denk na wat je echt nodig hebt en welke spullen je misschien al een jaar niet meer nodig hebt gehad. Zet je spullen op Marktplaats en als dat niet meer lukt: geef het weg of breng het naar de stort. Dat scheelt al veel!
  2. Zorg dat ieder verantwoordelijk is voor het netjes houden van zijn kamer en desnoods: trek de deur dicht van die rommelige slaapkamer van je puber!
  3. Ruimte in je hoofd: ga ook in de koudere maanden lekker naar buiten. Een wandeling doet vaak al veel goed: even uitwaaien en alles weer op orde krijgen.
  4. Maak het gezellig. Denk aan kaarsjes, leuke accessoires (niet te veel) en wissel eens de foto’s in de lijstjes. Maak het huis zo gezellig dat het echt voelt als thuis komen zodat je er heerlijk kunt ontspannen.
  5. En als je dan nog steeds ruimte te kort komt: denk eens aan uitbouwen. Dat kan zijn door middel van een grote lichte woonkeuken of een grotere woonkamer. Of juist een een aparte kamer waarin je lekker met vrienden kunt tafelen of waar je kinderen kunnen spelen of bankhangen. Er zijn diverse mogelijkheden. Kom eens langs in ons serrepark en laat je adviseren over hoe jij meer ruimte kunt creëren!