• Uitbouw met een heerlijke lichtstraat waardoor veel daglicht de woning binnenvalt

UITBOUW MET LICHTSTRAAT

Haal daglicht in huis met een lichtstraat. We zien bij veel uitbouwen dat er een mooie schuifpui wordt geplaatst om de tuin bij de woning te betrekken. Dit creëert een heerlijk gevoel van ruimte door het binnenstromende daglicht. Een lichtstraat brengt nòg meer licht, namelijk van bovenaf. Dit is heel anders dan het licht dat van de zijkant naar binnen schijnt. Ook oogt het ruimtelijk, elegant en sfeervol omdat de lichtstraat het plafond ‘doorbreekt’.

Waarom een lichtstraat in de uitbouw?

Een lichtstraat is een geweldige oplossing om meer lichtinval te realiseren. Een uitbouw met een plat dak is een heerlijke woninguitbreiding maar kan ervoor zorgen dat de ruimte donker wordt. Met een lichtstraat wordt dit voorkomen. Meer daglicht in uw woning geeft een ruimtelijk en vrij gevoel. Ook oogt de ruimte meteen sfeervol omdat de lichtstraat het plafond ‘doorbreekt’.

Maak uw uitbouw levendig met een lichtstraat

Een lichtstraat is een ‘straat van glas’ welke op het dak van een uitbouw wordt geplaatst. Er komt een enorme hoeveelheid natuurlijk daglicht in de woning. Dit zorgt voor een comfortabel en gezond klimaat om in te wonen en (thuis) te werken. De ruimte lijkt er tevens veel groter door. Er zijn diverse mogelijkheden bij een lichtstraat zoals een ‘zadeldak’ of een ‘lessenaar’ lichtstraat. Een lichtstraat in de uitbouw is dan ook ontzettend populair.

uitbouw met lichtstraat
Uitbouw met lichtstraat

De voordelen van een lichtstraat op maat

Een lichtstraat in de uitbouw heeft talloze voordelen. De belangrijkste is de lichtinval, het daglicht stroomt de woning binnen en daar worden we vrolijk van!

 • Elegante uitstraling: lichtstraten zijn stijlvol en sfeervol. Ze geven de woning bovendien een luxe uitstraling
 • Lichtinval vanaf bovenaf: de lichtopbrengst is vele malen groter dan vanuit de zijkant, zoals van een raam
 • Groot ruimtegevoel: de ruimte lijkt optisch veel groter door het gebruik van glas en het daglicht dat binnenvalt
 • Goede isolatie: onze lichtstraten zijn optimaal geïsoleerd, positief voor je energiekosten besparing
 • Veilig: onze lichtstraten zijn voorzien van veiligheidsglas en zijn inbraakwerend
 • Onderhoudsvriendelijk: door het gebruik van aluminium is het onderhouden ervan eenvoudig
 • Extra wooncomfort: door de extra woonruimte, het licht en de luxe uitstraling
 • Op maat voor elke woning: op maat gemaakt met een prachtige afwerking, elk ontwerp is uniek
 • Kleuren: vele mogelijkheden in kleuren
 • Te voorzien van een zonwering
 • Garantie: lange levensduur en 10 jaar garantie
 • Zorgeloos bouwen: het totale bouwproces wordt door ons verzorgd

Hoe werkt het plaatsen van een uitbouw met lichtstraat bij Alruco?

Graag denken wij met u mee vanaf het eerste idee tot en met de oplevering. Wij geven een gedegen advies en nemen alles voor u uit handen, vanaf het eerste ontwerp tot en met de afwerking. Wij verwerken onze lichtstraten in onze volledig geïsoleerde serre uitbouwen. Zo creëren wij extra leefruimte in uw woning in de vorm van comfortabele vierkante meters.

Uitbouw met lichtstraat

U BENT WELKOM

Alruco is een familiebedrijf met ervaring in daglicht-woninguitbreidingen sinds 1976. In de eigen productieruimte in Best (nabij Eindhoven) wordt alles op maat gemaakt door onze vakkundige medewerkers. Een serre aanbouw maakt uw huis ruimer, lichter en gezelliger: dat is genieten van elk seizoen!

FOTOALBUM

Alruco staat gelijk aan maatwerk, dus of u nu een eengezinswoning heeft, een twee-onder-een-kap, bungalow, landhuis of villa: voor elke type woning kunt u bij ons terecht. Bekijk onze foto’s en laat u verrassen door een mooie lichtinval of andere speelse effecten bij een diversiteit aan woninguitbreidingen.

SERREPARK IN BEST

Alruco beschikt over een uniek serrepark waar u het gevoel van uw eigen serre aanbouw kan beleven. Kom langs op de Kapelweg 18 in Best en laat u verrassen door de vele mogelijkheden. We hebben ruime openingstijden waarin u een afspraak kunt maken. De koffie staat voor u klaar!

Uitbouw met lichtstraat

Alruco een goed bedrijf die precies weten waar ze mee bezig zijn!

Wij hebben een aanbouw laten zetten met een prachtige pui en lichtstraat. We zijn vanaf het eerste moment goed ingelicht en je kunt alles bekijken in hun mooie showroom. Fijn personeel die mooi en goed werk leveren. We zijn zeer tevreden met het eindresultaat!

Alruco Serrebouw woonserre tuinkamer uitbouw aanbouw uitbreiding

Geweldig

Netjes gewerkt. Alles wordt meteen opgeruimd na het werk. Hebben geen troep achtergelaten. Ze houden zich aan de afspraken. Als iets onduidelijk is, krijg je uitleg. Mails worden op dezelfde dag beantwoord.

Ga voor meer ervaringen naar: Klanten Vertellen en reacties van klanten.

INSPIRATIE UITBOUW MET LICHTSTRAAT

Hieronder vindt u inspiratie over uitbouwen met een lichtstraat.