• Stappenplan voor een keuken uitbouw

KEUKEN UITBOUWEN: EEN STAPPENPLAN

De keuken van vandaag is steeds meer het gezellige middelpunt van het huis. De keuken wordt al lang niet meer enkel gebruikt om in te koken maar we brengen er steeds meer tijd in door. De plek waar nieuwe recepten worden uitgeprobeerd en waar aan de keukentafel de dag wordt doorgenomen. Droomt u ook over een heerlijke woonkeuken? Dan nemen we u graag mee in dit stappenplan voor het (uit)bouwen van de keuken.

De voorbereiding

Wanneer u van plan bent om uw droomkeuken te realiseren is het belangrijk om goed voorbereid van start te gaan. Wat zijn uw wensen ten aanzien van een nieuwe keuken? Wat is de ideale plek in de woning? Op dezelfde plaats als de huidige keuken of is een andere plek praktischer? Is er genoeg ruimte voor een echte woonkeuken? Of dient de woonkamer uitgebouwd te worden zodat deze beter bij de ruimte getrokken wordt en er tevens extra ruimte wordt gerealiseerd?

Praktische zaken zijn ook van belang: is een groot fornuis belangrijk, gas of inductie, afzuiging boven het eiland of liever in de kasten verwerkt? Welke maat koelkast past bij uw woonsituatie? Wenst u in de keuken te zitten aan een bar, een kookeiland of een aparte tafel? Genoeg vragen om goed over na te denken.

Genieten in de woonkeuken, een stappenplan

Heb ik een vergunning nodig?

In sommige gevallen is het nodig om een constructieberekening te maken voor een doorbraak naar de uitbouw. Ook als er vergunningsvrij gebouwd mag worden. Het is belangrijk om rekening te houden met de draagconstructie van de woning. Hiervoor zijn specialisten nodig die dit goed en kundig berekenen. Alruco heeft een vaste partij die, indien nodig, de constructieberekeningen voor onze uitbouwen verzorgt. Zo weten we zeker dat alles op de juiste manier wordt berekend en gebouwd. In de praktijk mag er in veel gevallen vergunningsvrij gebouwd worden. Ontzettend fijn natuurlijk, want dat bespaart een hoop administratie en wachttijd.

Welke uitbouwmogelijkheden zijn er?

Een uitbouw is een goede en duurzame investering. En dankzij de extra vierkante meters woonoppervlakte stijgt de waarde van je woning mee. Je kan kiezen voor een uitbouw die vooral bestaat uit glas, de klassieke serre met een glazen dak en een mooie schuifpui die lekker open kan. Ook kan gekozen worden voor een uitbouw of aanbouw, een combinatie van een plat dak gecombineerd met bijvoorbeeld een lichtstraat zodat er veel daglicht de woning binnenvalt.

Met een goede inrichting en styling wordt de woonkeuken echt een verlengstuk van de woonkamer en vormt je huis één geheel. Het is niet alleen mooi maar zorgt ook voor rust in je huis.

Een keuken bij de achtertuin met een schuifpui naar de tuin is een veelgemaakte keuze. De tuin wordt op deze manier bij de woning getrokken waarbij je in elk seizoen kan genieten van het binnen/buiten gevoel.

Wat zijn de kosten van een keuken uitbouwen?

Alruco levert maatwerk. De prijs van de uitbouw hangt af van vele factoren, zoals de afmetingen en eventuele extra opties, zoals spotjes en een zonwering.

Bij uw eerste bezoek aan ons serrepark bespreken we uw wensen en eisen. Aan de hand daarvan kan alvast een prijsindicatie voor de keuken uitbouw gegeven worden. Daarna gaan we uw offerte tot in detail uitwerken waarin alle kosten voor deze uitbouw uiteengezet worden. Zo heeft een u een prijsvaste opdracht, duidelijkheid vooraf!

Wat is de rol van de keukenleverancier?

Zelf onderhoudt u de contacten met de keukenleverancier en regelt u samen met hen het ontwerp van de keuken. Zij zorgen tevens voor de plaatsing van de keuken.

Combineer de uitbouw van je keuken met een lichtstraat of serre

Alruco Serrebouw regelt alles omtrent de bouwkundige verbouwing. We begeleiden alle mensen die ervoor nodig zijn om dit keuken bouwproject binnen de afgesproken prijs en termijn te bewerkstelligen. Wij hebben vaste leveranciers waarmee wij dagelijks samenwerken op onze projecten. Te denken valt aan bijvoorbeeld een elektricien, loodgieter, stukadoor en tegelzetter.

Vraag bij het aanvragen van offertes om een duidelijke en volledig uitgewerkte offerte. Zorg voor overzichtelijkheid, helderheid en duidelijke afspraken. Het is verleidelijk om bij het selecteren van de partijen voor de goedkoopste offerte te gaan. Prijs is zeker belangrijk, maar niet het enige. Probeer te kijken naar de kwaliteit van het werk en referenties van het bedrijf. De juiste klik met het bedrijf is ook belangrijk.

Een duidelijke planning is prettig. Zeker omdat de plaatsing van de keuken veelal wordt gedaan door het keukenbedrijf zelf. Het is daarom belangrijk dat de verbouwing en de plaatsing van de keuken op elkaar afgestemd worden.

U BENT WELKOM

Alruco is een familiebedrijf met ervaring in daglicht-woninguitbreidingen sinds 1976. In de eigen productieruimte in Best (nabij Eindhoven) wordt alles op maat gemaakt door onze vakkundige medewerkers. Een serre aanbouw maakt uw huis ruimer, lichter en gezelliger: dat is genieten van elk seizoen!

FOTOALBUM

Alruco staat gelijk aan maatwerk, dus of u nu een eengezinswoning heeft, een twee-onder-een-kap, bungalow, landhuis of villa: voor elke type woning kunt u bij ons terecht. Bekijk onze foto’s en laat u verrassen door een mooie lichtinval of andere speelse effecten bij een diversiteit aan woninguitbreidingen.

SERREPARK IN BEST

Alruco beschikt over een uniek serrepark waar u het gevoel van uw eigen serre aanbouw kan beleven. Kom langs op de Kapelweg 18 in Best en laat u verrassen door de vele mogelijkheden. We hebben ruime openingstijden waarin u een afspraak kunt maken. De koffie staat voor u klaar!

Alruco Serrebouw sfeer in het interieur

De ervaring sluit aan bij de verwachting!

Bij mijn zoektocht naar een goede serrebouwer kwam Alruco als beste kandidaat naar voren. Gelukkig sloot de ervaring aan bij die verwachtingen. We hebben een mooie geïsoleerde aluminium woonserre laten plaatsen. Goedkoop was het niet, maar het is allemaal wel oerdegelijk en daarmee hebben we er een flink stuk woning bij gekregen. De werknemers zijn aardig, vakkundig, denken mee en komen afspraken na. De nazorg is ook goed.

Een nieuwe serre aanbouw in ons inspirerende serrepark

Fantastisch werk geleverd!

Professioneel advies en al even professionele uitvoering! De afspraken worden stipt nagekomen en uitgevoerd. Ook de werklieden ter plekke denken goed mee en werken schoon en gestructureerd. Niets dan lof voor de uitvoering!

Ga voor meer ervaringen naar: reacties van klanten.

INSPIRATIE KEUKEN UITBOUWEN

Hieronder vindt u inspiratie over keuken uitbouwen gecombineerd met een lichtstraat of serre.