• serre isolatie

SERRE ISOLEREN

Met een goed geïsoleerde serre bent u direct klaar voor jarenlang woonplezier. Extra woonruimte die u het gehele jaar door kunt gebruiken zodat het echt onderdeel van uw woning is.

Bij een niet (goed) geïsoleerde serre waant u zich zomers in een broeikas en bij een flinke regenbui hoopt u dat uw vloer en meubels droog blijven. Daar wilt u niet aan denken… Een serre aanbouw met een goede isolatie vergt een investering, dat is waar. Echter investeert u wel meteen op de juiste manier in elke vierkante centimeter van uw aanbouw. Als u kiest voor een woninguitbreiding in de vorm van een woonserre, tuinkamer of uitbouw, doe het dan meteen goed. Extra woonruimte die in alle seizoenen comfortabel is.

Bij Alruco Serrebouw maken we enkel perfect geïsoleerde woonserres, tuinkamers en uitbouwen. Met veel daglicht, een optimale isolatie, duurzame materialen, een gezonde luchtcirculatie, een flinke energiebesparing en een lange levensduur.

Een geïsoleerde serre is dé ideale verbinding tussen uw huis en de tuin. Binnen en buiten lopen moeiteloos in elkaar over. Op koude dagen waant u zich heerlijk in de tuin en op warme dagen zet u de schuifpui lekker open en geniet u van de zonnestralen.

isolatie serre, verlengstuk van de woning
Alruco Serrebouw woonserre tuinkamer uitbouw aanbouw uitbreiding

De voordelen van uw serre isoleren

Er zijn vele voordelen van het isoleren van uw serre. Wij noemen er enkele:

  • Vergroten van de leefruimte op een comfortabele manier
  • Geen zorgen op regenachtige dagen
  • Reguleren van de warmte
  • Energiebesparing
  • Goede investering in uw woning
  • Het hele jaar door genieten van uw extra woonruimte
  • Ventilatiemogelijkheden door bijvoorbeeld een ventilatierooster

Een serre isoleren: de juiste materialen

Een goed geïsoleerde serre aanbouw is een verlengstuk van uw woning. Door deze isolatie kunt u iedere dag in elk seizoen genieten van uw serre. Door het gebruik van de juiste materialen, de juiste fabricage, de juiste bouwkundige werkzaamheden en de juiste montage wordt uw serre een perfect geïsoleerde woninguitbreiding.

Aluminium als isolerend materiaal

Alruco Serrebouw maakt woonserres, tuinkamers en aanbouwen van aluminium. Aluminium zelf isoleert niet. Maar de manier waarop onze aluminium profielen zijn opgebouwd zorgt ervoor dat het juist heel goed isoleert. Een goed aluminium profiel heeft verschillende ‘kamers’, een soort aparte luchtruimtes. Deze zorgen voor stabiliteit én helpen om de temperatuur te regelen. Dit is een beetje een simpele uitleg van een technisch best ingewikkeld onderdeel van een aluminium kozijn. Feit is dat de isolatie van een aluminium kozijn heel belangrijk is. Isolatie bepaalt een flink stuk van uw wooncomfort, in de winter én in de zomer.

De isolatiewaarde wordt ook wel warmtedoorgangscoëfficiënt genoemd, of U-waarde. Belangrijk om te weten: hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.

Aluminium heeft nog veel meer voordelen. Aluminium is duurzaam, sterk, vorm- en maatvast en vergt weinig onderhoud. Lees meer op https://www.alruco.nl/onze-voordelen/

Eén van de kenmerken van onze aluminium kozijnen is het slanke profiel. Dat betekent dat het aluminium slechts een beperkt onderdeel is van het totale kozijn. Het glas neemt behoorlijk wat ruimte in. Dus ook het gebruik van de juiste beglazing is enorm belangrijk. Enkel met de combinatie van een goed isolerend aluminium kozijn met goede isolerende beglazing wordt de kou goed buiten gehouden.

Isolerende beglazing

Een serre van Alruco wordt echt onderdeel van het huis. Goede isolatie is zeer belangrijk. Het grootste gedeelte van uw serre aanbouw bestaat veelal uit glas. Het is daarom ook belangrijk om goede isolerende beglazing toe te passen.

Bij Alruco Serrebouw heeft u onder andere de keuze uit HR++ en HR+++ (triple) isolatieglas. Door het slanke profiel van de aluminium profielen bereikt u daarnaast een maximale lichtinval en een ruimtelijk gevoel. Een goed geïsoleerde aanbouw zorgt voor een verlaging van de stookkosten en daarmee een prettige energiebesparing.

Wanneer een ruimte goed geïsoleerd wordt, moet er natuurlijk ook geventileerd worden. Af en toe een raam open zetten is niet voldoende om de luchtkwaliteit en vochtbalans in uw woning op peil te houden. Wij adviseren ventilatieroosters om een optimaal klimaat in uw woning te behouden. Op deze wijze ventileert u 24 uur per dag verse lucht in uw woning.

Daarnaast kan de serre uitgerust worden met een zonwering op maat en eventueel een airconditioning voor de echt warme dagen. Zo heeft u altijd de perfecte temperatuur in uw woning.

Alruco Serrebouw woonserre tuinkamer uitbouw aanbouw uitbreiding

Alruco ontzorgt u bij het isoleren van uw serre

Alle serres, tuinkamers en uitbouwen van Alruco Serrebouw zijn volledig geïsoleerd. Wij adviseren u graag van begin tot eind over de beste aanpak en uitvoering van uw droom-aanbouw. Elk project is uniek, specifiek afgestemd op uw wensen en passend bij de stijl van uw woning. De mogelijkheden om uw droomserre te realiseren zijn eindeloos. Bezoek eens vrijblijvend ons serrepark (op afspraak) en laat u inspireren!

U BENT WELKOM

Alruco is een familiebedrijf met ervaring in daglicht-woninguitbreidingen sinds 1976. In de eigen productieruimte in Best (nabij Eindhoven) wordt alles op maat gemaakt door onze vakkundige medewerkers. Een serre aanbouw maakt uw huis ruimer, lichter en gezelliger: dat is genieten van elk seizoen!

FOTOALBUM

Alruco staat gelijk aan maatwerk, dus of u nu een eengezinswoning heeft, een twee-onder-een-kap, bungalow, landhuis of villa: voor elke type woning kunt u bij ons terecht. Bekijk onze foto’s en laat u verrassen door een mooie lichtinval of andere speelse effecten bij een diversiteit aan woninguitbreidingen.

SERREPARK IN BEST

Alruco beschikt over een uniek serrepark waar u het gevoel van uw eigen serre aanbouw kan beleven. Kom langs op de Kapelweg 18 in Best en laat u verrassen door de vele mogelijkheden. We hebben ruime openingstijden waarin u een afspraak kunt maken. De koffie staat voor u klaar!

Keuken uitbouwen, een stappenplan - Alruco Serrebouw

Vakmannen met een prachtig resultaat

Niet getwijfeld door wie we onze serre zouden laten bouwen en achteraf ben ik daar enorm blij mee. Alle vakmannen die binnen zijn geweest hebben zo enorm netjes en fijn gewerkt. De communicatie was helder en het eindresultaat is prachtig. Dikke aanbeveling!

Alruco Serrebouw woonserre tuinkamer uitbouw aanbouw uitbreiding

Keurig en zorgvuldig uitgevoerd werk

Ondanks de ietwat lastige plek in een kleine stadtuin van een benedenwoning in een jaren 30 wijk heeft Alruco een mooi geheel gecreëerd dat prima aansluit bij het karakter van de woning. Alle werknemers waren uitermate vriendelijk, behulpzaam, bekwaam, en ze dachten telkens mee om vragen goed te beantwoorden. Dat gaf mij, als leek, als het om bouwen gaat, een prima gevoel.

Ga voor meer ervaringen naar: Klanten Vertellen en reacties van klanten.

ZORGELOOS GENIETEN VAN UW SERRE AANBOUW