PIET VAN SEGGELEN 30 JARIG JUBILEUM

Het is alweer 5 jaar geleden dat we het 25-jarige jubileum van Piet van Seggelen vierden. Twee keer knipperen en we bestelden deze keer een taart met daarop ’30 jaar bij Alruco Serrebouw’. Piet, wat is het fijn dat jij nog steeds bij ons werkt, al ben je officieel al ‘een tijdje’ met pensioen. Alleen maar thuis zitten is aan jou niet besteed en daarom mogen wij nog wekelijks genieten van jouw gezelligheid, je grapjes en je verhalen over vroeger. Gefeliciteerd Piet!

‘ONZE’ PIET IN DE KRANT!

Om Piet nog extra in het zonnetje te zetten hebben we contact opgenomen met het Groeiend Best. En een week later sta je dan in de krant, geweldig toch!

Mocht de foto niet duidelijk leesbaar zijn? Hierbij de tekst van het artikel:

Al 30 jaar in dienst bij Alruco Serrebouw en dát na een 40-jarig dienstverband elders

Piet van Seggelen vierde op 1 februari jongstleden zijn 30-jarig werkjubileum bij Alruco Serrebouw. 30 jaar ergens in dienst zijn gebeurt wel vaker, maar niet voor iemand van 86 jaar. Met veel plezier werkt Piet nog steeds één dag in de week bij zijn huidige werkgever, en stoppen is nog lang geen optie.

In zijn lange werkcarrière heeft Piet altijd met veel toewijding zijn taken verricht. Met veertien begon hij bij Vlisco als metaalbewerker, maar binnen een jaar wisselde hij naar de Philips machinefabriek in Eindhoven. Na het behalen van de LTS en de avondschool voor allround metaalbewerking, legde hij zich vooral toe op het vak als draaier.

Bij Philips had hij het goed naar zijn zin, maar het was ook ‘aanpoten’. Voor de bewerking van een bepaald product stond een vaste tijd. Was je sneller, ontving je een extra vergoeding en dat lukte Piet heel vaak.

Na een grote reorganisatie bij Philips in 1992, verloor Piet na 40 werkjaren zijn baan. Om met 55 jaar werkloos thuis te zitten, is niets voor iemand die van werken houdt. In die periode kwamen de muren op hem af en wist Piet zich geen raad met de hoeveelheid vrije tijd.

Piet’s vrouw zag op een gegeven moment in 1994 een vacature in de krant van Alruco Serrebouw in Best voor een vutter in de functie van ‘monteur’. Na een sollicitatiegesprek startte Piet hier enkele weken later voor een aanvankelijke proefperiode met halve dagen.

Zijn ogen gaan spontaan stralen als hij over Alruco begint te vertellen. “Als je mij aanneemt, zul je er geen spijt van krijgen”, was destijds een uitspraak naar zijn toekomstige werkgever. “Werken is mijn hobby. Ik werk liever dan dat ik op vakantie ga”.

“Piet heeft altijd goede zin”
Al snel bleek men heel tevreden te zijn over de nieuwe collega. Piet’s werkuren werden uitgebreid naar een voltijd contract. Omdat Piet het zo goed naar zijn zin had, werkte hij ook na zijn pensioengerechtigde leeftijd door. Met zijn 70ste verjaardag verminderde hij zijn urenomvang met een dag, met 80 ging hier nogmaals een dag vanaf. Nu, vlak voor zijn 87ste verjaardag in mei, werkt Piet nog een dag per week op de werkplaats in de binnendienst. Naast het zetten van onder andere kozijnen verricht Piet verschillende werkzaamheden.

“En het einde is nog lang niet in zicht”, lacht Piet met gepaste trots. “Ik heb collega’s waarmee ik goed kan opschieten en de onderlinge contacten zijn fijn.”

Verhalen over vroeger
Omgekeerd waardeert het bedrijf de altijd vrolijke, toegewijde en hard werkende Piet enorm. “Op de werkdagen dat Piet aanwezig is, is er extra gezelligheid in de kantine. Hij heeft altijd goede zin en zit nooit om een grapje verlegen”, licht Annemarie van Vugt, dochter van de bedrijfsoprichter, toe. Dit wordt volledig beaamd door collega Edwin Putman. “Ook genieten wij volop van zijn verhalen over vroeger. Wij hebben hem daarom met zijn werkjubileum op 1 februari met onder andere een grote taart in het zonnetje gezet.”

Piet zelf blijft er bescheiden onder, zoveel aandacht is niet aan hem besteed.

Naast zijn werk is Piet ook heel sportief bezig. Tot aan zijn 80ste verjaardag liep hij drie maal wekelijks 15 kilometer hard. Actueel jogt hij nog steeds ’s ochtends vroeg 6 kilometer of komt men hem wellicht in de middag snel wandelend tegen. “Op deze manier kun je 100 worden”, glimlacht Piet.