JE ALUMINIUM SERRE SCHOONMAKEN IN 5 STAPPEN

  • Serre schoonmaken Alruco Serrebouw

Je aluminium serre schoonmaken in 5 stappen

Hoe kan je je serre of serre aanbouw het beste schoonmaken? De woninguitbreidingen van Alruco Serrebouw staan garant voor veel daglichttoetreding en dat betekent het gebruik van veel glas en smalle profielen.

Aluminium staat bekend als onderhoudsvriendelijk dus daar heb je direct een groot voordeel te pakken! Na het schoonmaken van je serre ziet alles er weer uit als nieuw!

1. Een blinkend glazen dak

Heb je een glazen dak? Op een serredak van Alruco kan je gewoon staan. Wel adviseren wij om op de aluminium profielen te gaan staan en niet midden op het glas. Een telescoop steel kan een handig hulpmiddel zijn.

2. Een opgeruimde goot

Maak de goten schoon, verwijder alle bladeren en spoel de goten en de hemelwaterafvoer door met water. Vooral in de herfst- en wintermaanden kan een extra schoonmaakbeurt van de goot geen kwaad. Zo voorkom je verstoppingen en kan regenwater goed weglopen.

3. Weg met zand en stof

Wij adviseren altijd om aan de voorzijde van de serre een strook grind te verwerken zodat je bij een regenbui minder last heb van opspattend water en zand. Er kan altijd wel wat zand en stof op zitten dus spoel dit eerst met een tuinslang of gieter weg. Zo voorkom je dat je met het zand gaat poetsen en je serre beschadigt.

4. Het sopje

Maak een simpel sopje van lauw water en ontvettende zeep. Je kan ook Periodi Clean gebruiken voor het aluminium. Periodi Clean is een profielreiniger voor het reinigen van metalen delen. Vervuiling wordt moeiteloos verwijderd. Maak de ramen schoon met een sopje voor het glas.  Gebruik geen hogedrukspuit om je serre schoon te maken. Door de hoge kracht waarmee het water wordt gespoten kan je je serre beschadigen.

5. En tot slot

Gebruik 1x per jaar Maxi Gloss voor het aluminium. Hiermee conserveer je laklaag zodat vuil zich minder goed kan hechten.

Onthoud bij het schoonmaken van de serre dat veiligheid voorop staat. Kies de juiste materialen, zeker als je het dak op gaat.

MEER WETEN?

Voor meer serre voorbeelden bekijk ons foto-album en kom vrijblijvend langs in ons serrepark om real-life de verschillende mogelijkheden te bekijken, te voelen en vooral te beleven.