TIPS VOOR EEN SFEERVOLLE INRICHTING

  • Alruco Serrebouw sfeer in het interieur

Maak van je huis een fijn thuis

Bij het inrichten van de nieuwe aanbouw sta je voor een lege bladzijde… wat ga je doen en waar te beginnen? Je huis hoort een plek te zijn waar je je echt thuis voelt, je eigen stekje waar je na een dag hard werken weer heerlijk kan opladen. Het inrichten van een woonkamer of serre aanbouw is niet zo makkelijk als het lijkt. Er moeten in vrij korte tijd veel beslissingen genomen worden. Begin er dus op tijd mee en laat je inspireren bij bijvoorbeeld een meubelboulevard of juist op internet, zoals Pinterest.

Vanuit Pinterest kan je prima beginnen met het maken van een moodboard. Maak dit samen met je partner zodat je samen jullie mooiste plekje gaat creëren. Na het moodboard ga je aan de slag met het bepalen van de inrichting, welke meubels heb je echt nodig (bijvoorbeeld een grote bank of een heerlijke fauteuil) en welke meubels zijn aanvullend om de sfeer mede te bepalen (bijvoorbeeld een kleine ronde salontafel voor leuke accessoires of een poef).

De juiste verlichting

Denk ook meteen na over een verlichtingsplan. Het is prettig om ten eerste een basisverlichting te hebben; de functionele verlichting die zich gelijkmatig over de ruimte verspreid. Dit kan eenvoudig bereikt worden door het plaatsen van LED spots in het (serre) dak. Ten tweede de sfeerverlichting, de ‘gezellige’ verlichting die echt bijdraagt aan de sfeer en om tevens een boek of tijdschrift bij te kunnen lezen. Denk aan wandverlichting, een staande lamp of zelfs een haardvuur.

Bepaald een kleur of nog beter een kleurenpalet waar je je aan kunt houden bij de keuze voor de verf, het behang, meubels en de accessoires. Zo blijft alles in harmonie en dat zorgt weer voor rust en balans in je interieur.

Kleur je interieur

Elk jaar doet Flexa een onderzoek naar de populariteit van kleur in het interieur. Hieruit wordt een kleur voor het jaar gekozen, de interieur kleur van 2018 is Heart Wood. Dit is een volwassen grijsroze kleur die warmte brengt in het interieur.

Denk ook eens aan groen in je interieur. De kleur groen kan heel stijlvol gebruikt worden, het geeft een huis een warme én rustige basis. Zet er vervolgens mooie planten bij, dit kan in elk interieur en binnen elke stijl toegepast worden. Zorg voor verschillende planten op verschillende plekken. Combineer dit met stoere materialen zoals hout, staal en natuurlijke stoffen zoals wol.

Stappenplan

In het kort nog een stappenplan:

  • Kies de soort vloer, bijvoorbeeld tegels of PVC
  • Kies de muur, bijvoorbeeld stucwerk, verven of behangen
  • Kies de meubels, afhankelijk van het doel van de ruimte
  • Kies de raambekleding, dit kan zowel functioneel als decoratief zijn
  • Kies de verlichting, zowel algemene als sfeerverlichting
  • Kies de woonaccessoires, de persoonlijke sfeer
  • Kies de planten & zet er een bloemetje bij als finishing touch

Laat je inspireren door onderstaande gallery:

Wil je nog meer inspiratie, kijk dan op ons Pinterest-bord ‘sfeer in je interieur’.