5 TIPS OM JE TUINSERRE VOOR TE BEREIDEN OP HET ZOMERSEIZOEN

5 tips om je tuinserre voor te bereiden op het zomerseizoen

De zomer komt eraan! We hebben al enkele weken kunnen genieten van de heerlijke zomerse temperaturen. Wil je optimaal genieten van je tuin en je tuinserre? Met de volgende tips zorg je voor een zorgeloze en heerlijke zomerperiode in je eigen tuinserre.

 1. Fris en fruitig

  Mocht je het nog niet gedaan hebben, pak je poetsspullen en zorg ervoor dat je tuinserre er spic en span bij staat. Bekijk hier de tips voor het schoonmaken ervan: serre schoonmaken. Ook tuinmeubels, bergingen, hekken en schuttingen kunnen misschien nog een likje verf of beits gebruiken.

 2. Zomerse gezelligheid in en om je tuinserre

  Berg alle winterdecoratie op en zorg voor een zomers sfeertje. Denk hierbij aan fakkels langs het tuinpad, gezellige lichtsnoeren van boom tot boom (op zonne-energie, lekker handig) en kleurrijke accessoires. Met een schuifvliegenhor zet je je schuifpui open maar hou je vervelende vliegjes en muggen buiten.

 3. Groener gras

  Geef je grasveld aandacht zodat je kan genieten van een groen tapijt. Strooi als er regen op komst is mest op het gazon en vergeet niet de kale plekken extra graszaad te geven. Sproei je gazon op het juiste moment van de dag, bij voorkeur in de avond wanneer de zon niet meer zo fel schijnt. Ook het gras maaien kan je het beste tot ’s avonds uitstellen. Mooi groen is niet lelijk maar die groene aanslag op je buitentegels wel. Er zijn diverse manieren om dit op eenvoudige wijze te verwijderen.

 4. Even afkoelen

  Sommige dagen kunnen echt heel warm zijn. Het is dan fijn om een aantal opties te hebben om de verkoeling op te zoeken. Een serrezonwering op je tuinserre is dan heerlijk, dat scheelt enorm! En wat dacht je van een buitendouche, spring eronder en je bent zo weer afgekoeld! Zet voor jezelf een zwembad op of wat dacht je van een (opblaasbaar) bubbelbad? Het is jouw tuin, jouw terras en jouw feestje!

 5. Zeg het met bloemen

  Alle één- en tweejarigen kunnen nu uitgezaaid worden. Geef ze in juni een definitieve plaats in de tuin of border. Bij aanhoudend mooi weer hebben de borders en alle andere beplanting veel besproeiing nodig. Eenmaal per week enkele uren sproeien werkt beter dan dagelijks een kwartier.

Geniet van de zomerse dagen!

MEER WETEN?

Voor meer serre voorbeelden bekijk ons foto-album en kom vrijblijvend langs in ons serrepark om real-life de verschillende mogelijkheden te bekijken, te voelen en vooral te beleven.