DE JUISTE VERLICHTING IN EEN SERRE

  • Sfeervolle verlichting in een serre aanbouw

Met de juiste verlichting zorgen voor een gezellige sfeer

Bij het inrichten van een aanbouw wordt vaak meteen gedacht aan meubels, de kleur verf op de muren en leuke accessoires. Vergeet hierbij zeker niet de waarde van een goede verlichting voor het creëren van een prettige sfeer.

Drie tips voor een goede verlichting

  1. Maak vooraf een lichtplan: het is handig om al in een vroeg stadium een lichtplan te maken, zodat de benodigde stopcontacten op de juiste plekken aangelegd kunnen worden. Met een lichtplan denk je vooraf na over waar je welke verlichting nodig hebt. Bijvoorbeeld functionele verlichting in de hoek van de bank waar je een boek kan lezen. Of accentverlichting voor het verlichten van een mooi schilderij.
  2. Zorg voor een basisverlichting: De basisverlichting verspreid zich gelijkmatig over de ruimte. Dit wordt ook wel het algemene licht genoemd wat ervoor zorgt dat de ruimte egaal verlicht wordt. Dit kun je eenvoudig bereiken door het gebruik van LED spots in het (serre) dak. Bijkomend voordeel is dat deze spots dimbaar zijn zodat ze tevens als sfeerverlichting kunnen dienen.
  3. Vul dit aan met sfeerverlichting: Een bekende vorm van sfeerverlichting is een kaars of een haardvuur, echter ook de eerder genoemde gedimde spotjes zijn geschikt. Voor sfeerverlichting is het leuk een eyecatcher in te zetten, een lamp met een lagere lichtopbrengst en een opvallend decoratief karakter.

Perfecte sfeer voor alle jaargetijden

Een serre laat binnen en buiten samen komen. De sfeer van buiten met het comfort van binnen. Door het gebruik van glas is de serre aanbouw overdag voorzien van prachtig daglicht. Bij het vallen van de avond maakt het daglicht plaats voor sfeerverlichting: knus en gezellig. Vergeet ook zeker de tuin-verlichting niet! Zie je het al voor je: in je heerlijke luie stoel met de voetjes omhoog en een goed glas wijn genieten van je mooi verlichte tuin!