VOORBEELDEN VAN SERRES

Je bent eruit. Al lang wil je meer woonruimte en nu is de tijd gekomen dat je er werk van gaat maken. Een ruimte waar je kunt genieten van de eerste zonnestralen van de dag, waar je in de ochtend met daglicht de krant leest. Een ruimte om in te koken en daarna gezellig lang te tafelen.

De oriëntatiefase kan beginnen. Want wat zijn je wensen en niet onbelangrijk, wat zijn de mogelijkheden? Bij Alruco kies je voor maatwerk, voor een serre, tuinkamer of uitbouw die past bij jullie woonhuis en jullie woonwensen.

Bij al onze woninguitbreidingen wordt optimaal gebruik gemaakt van daglicht. De vele glazen elementen zorgen ervoor dat je je prettig voelt, we zijn immers gebaat bij een dagelijkse portie daglicht, het liefst zoveel mogelijk.

VOORBEELDEN VAN SERRES

Een serre aanbouw van Alruco is altijd maatwerk. Hieronder staan enkele voorbeelden van serre aanbouwen die dienen ter inspiratie voor je uitbouw-plannen.

Antraciet kleur serre

Een aanbouw aan de woning in een mooie antraciet kleur. Een plat dak en rondom glazen elementen voor het echte ‘buiten maar toch binnen gevoel’. De aanbouw is in gebruik als woonkeuken. Binnen zijn oude elementen aan het woonhuis behouden om de connectie tussen oud en nieuw te bewaren. Een heerlijke woon- en leefkeuken met veel daglicht.

Voorbeeld van serre met veel daglicht

Een lichte serre aan een vrijstaande woning. Bij deze serre is optimaal gebruik gemaakt van daglichttoetreding. Met een glazen dak en rondom glazen elementen komt er meer daglicht in de woning, niet alleen in de serre maar ook in de keuken en de woonkamer. Via de 4-delige schuifpui kom je in de prachtige tuin.

Voorbeeld van serre met een doorbraak

Een tuinkamer aan de achterzijde van de woning. Er is een doorbraak gemaakt waardoor een grotere woonkamer is ontstaan. Door de (draag)muren tussen de woonkamer en de tuinkamer ontstaan een speelse verdeling van de ruimte. In deze tuinkamer komen woonwensen uit: een heerlijk zitje, een grote tafel in fijn daglicht en een woonkeuken.

Voorbeeld van serre bij een tussenwoning

Een serre in een antraciet kleur met een helder glazen dak, een grote 2-delige schuifpui en een deur. Deze serre is gebouwd aan een hoekwoning in een rij en zou ook prima passen bij een twee-onder-een-kap of een tussenwoning.

Maatwerk serres

Alruco maakt maatwerk. Bij alle serres, tuinkamers en uitbouwen. De serre aan deze woning ademt ook echt maatwerk uit. In een vrijblijvend gesprek bespreken we je wensen en bekijken we de mogelijkheden. In dit geval lopen de lijnen van de serre naadloos over in de lijnen van het huis. Je kunt je amper nog een voorstelling maken van de ‘voor’-situatie.

Serre met een dak van helder glas, een deur en schuifpui

Een doorbraak in deze tussenwoning waardoor de woonkamer wel één keer zo groot is geworden. Ruimte voor meerdere zitjes in de woonkamer, eindelijk plek voor die meubels die je zo graag wilde hebben. Met lekker weer kan de 2-delige schuifpui open gezet worden om de connectie buiten & binnen een te laten worden. De achterdeur is verlegd naar de nieuwe deur in de serre. Op het dak ligt helder glas en een serrezonwering.

Ruime lichte moderne serre aanbouw

Hoe maak je van een relatief kleine donkere vrijstaande woning een ruim, licht en modern woonhuis? Met een serre aanbouw van Alruco! Over de gehele breedte van de woning is een aanbouw geplaatst. Er is een ruime living gecreëerd met daarin een fijne loungehoek met uitzicht op de tuin en een grote woonkeuken met eettafel. Aan de rechterzijde van de aanbouw zijn nog een aantal ruimtes gecreëerd, voor bijvoorbeeld een slaapkamer, bijkeuken en badkamer.

Voorbeeld van serres die klein maar fijn zijn

Een kleine serre met een groots resultaat. Er is een doorbraak gemaakt vanuit zowel de woonkamer als de keuken. Vanuit de woonkamer kijk je nu lekker weg via de serre naar de tuin en vanuit de keuken heb je de connectie met de keukentafel. Dat kookt gezellig! Zowel de keuken als de woonkamer zijn veel lichter geworden door de vele glazen elementen in deze serre (helder glazen dak en dubbele openslaande tuindeuren).

Geen grote tuin? Een serre ‘klein maar fijn’

Heb je niet zoveel ruimte in de tuin? Een serre aanbouw kan ook klein maar fijn zijn. Klein maar met een verbluffend resultaat. Je woning wordt direct ruimer, lichter en prettiger. Met fijne meubels en een gezellige aankleding heb je een nieuw favoriet plekje in huis! Onderstaande serre is klein maar fijn, heeft een helder glazen dak en 4-delige schuifpui.

Serre voorbeeld plat dak gecombineerd met een kort serredak

Bij deze serre aanbouw is een plat dak gecombineerd met een ‘kort’ serredak. Het korte serredak heeft helder glas. De voorzijde bestaat uit een 4-delige schuifpui en twee vaste delen.

MEER INSPIRATIE?

Voor meer serre voorbeelden bekijk ons foto-album en kom vrijblijvend langs in ons serrepark om real-life de verschillende mogelijkheden te bekijken, te voelen en vooral te beleven.