SERRE, OVERKAPPING, VERANDA, WAT IS HET VERSCHIL?

  • Serre of overkapping

Serre, overkapping, veranda, wat is het verschil?

Het varieert per branche en per regio welke benaming gebruikt wordt bij een woninguitbreiding die gebaseerd is op extra ruimte, meer licht en het binnen-buiten-gevoel. In België wordt vaak veranda gebruikt voor zowel een overkapping als een serre. In Nederland worden de termen overkapping en serre nogal eens door elkaar gebruikt.

Wij krijgen vaak de vraag naar een overkapping en uiteindelijk kiezen mensen voor een serre aanbouw. Wat is het verschil en waar richt Alruco zich op?

Een overkapping, een plek om beschut te zitten

Een terrasoverkapping is, zoals de naam het al zegt, een overkapping boven je terras. Dus veelal enkel een dak dat aan het woonhuis wordt gemonteerd waardoor je droog en beschut zit. Maar het is vaak niet meer dan dat. Je zit beschut maar in het grootste deel van het jaar zit je niet behaaglijk en warm. Uiteraard kan dat gedeeltelijk opgelost worden door  het gebruik van een houtkachel, een windscherm en warmtelampen.

Een serre aanbouw, een echt verlengstuk van je huis

Alruco maakt geen overkappingen maar goed geïsoleerde luxe woninguitbreidingen. Een echt verlengstuk van je huis. Dus een ruimte welke volledig geïsoleerd is, zowel de vloer, het dak als de wanden. Alruco maakt hiervoor gebruik van duurzame en zeer goed isolerende materialen. Aluminium is niet alleen zeer sterk en stevig maar ook milieu- en onderhoudsvriendelijk.

Met een volledig geïsoleerde serre aanbouw kan je je woonkamer uitbreiden, een woonkeuken realiseren of juist een extra kamer creëren. Extra woonruimte die voorzien is van alle comfort, veel daglicht en met een heerlijk vrij uitzicht op de tuin. Wat voor weer het ook is, met een serre aanbouw geniet je altijd van het buitenleven. Sluit de schuifpui bij kou of regen en open deze op een stralende zomerdag.

Wat komt er zoal bij kijken?

Een woonserre, tuinkamer of uitbouw van Alruco begint met het aanpakken van de huidige situatie: komt er wel of geen doorbraak (dat ligt aan de wens voor een open of gesloten ruimte). Er wordt een goede fundering gelegd met een betonvloer als stabiele basis. Muren worden met precisie gemetseld en gevoegd. Er worden worden kozijnen, schuifpuien en deuren geplaatst. Als dak kan gekozen worden voor een glazen dak, een dicht dak of een combinatie van beide. Alle werkzaamheden ten aanzien van de elektra worden opgepakt, wil je vloerverwarming, radiatoren, een gashaard? Hoeveel stopcontacten en waar precies? In het dak kunnen spotjes verwerkt worden welke middels een dimmer of afstandsbediening te bedienen zijn. Meestal worden de gemetselde muren afgewerkt met schuurwerk. Veelal wordt gekozen voor een tegelvloer, er kan ook gekozen worden voor pvc, laminaat, hout, parket of korrelgrind. Wat wij maken is maatwerk, gebaseerd op de wens van de klant en met een gedegen advies vanuit onze kant.

Totaalconcept, bouwen van A tot Z

Alruco werkt volgens een totaalconcept. Wij adviseren, ontwerpen, produceren en monteren. We verzorgen de bouwtechnische tekeningen en regelen indien nodig de vergunningaanvraag. Daarnaast verzorgen we voor het merendeel van onze klanten tevens alle bijkomende bouwkundige werkzaamheden.

We hechten veel waarde aan een soepel lopend proces. Voor ons betekent dat korte en heldere communicatielijnen door het hebben van één aanspreekpunt. Hieronder valt ook het maken van heldere afspraken, onder andere door middel van een overzichtelijke planning. Wij denken graag mee en zijn flexibel ten aanzien van wensen en mogelijkheden.

  • Deskundig ontwerpadvies
  • Duidelijke gespecificeerde offerte
  • Eigen productie en modern machinepark
  • Eigen bouwteams voor alle bouwkundige werkzaamheden
  • Eigen monteurs voor deskundige montage
  • Van A tot Z geregeld, bouwen zonder zorgen
  • Aanspreekpunt en verantwoordelijkheid binnen één bedrijf
  • 10 jaar schriftelijke garantie
  • Alles onder één dak. Je hebt er geen omkijken meer naar, dat is nog eens zorgeloos bouwen!

Bij het bouwen van een serre aanbouw komen diverse bouwkundige werkzaamheden kijken. Alruco heeft eigen bouwvakkers in dienst. Op deze manier hebben we alles in eigen hand.

Kies jij voor een serre of voor een overkapping?

Kortom, voor een echte uitbreiding aan je woning, volledig geïsoleerd en van alle comfort voorzien, ben je bij ons aan het juiste adres. Laat je inspireren door ons foto-album, neem alvast online een kijkje achter de schermen of maak een afspraak om het gevoel van een serre aanbouw in het echt te beleven in ons serrepark.

MEER WETEN?

Voor meer serre voorbeelden bekijk ons foto-album en kom vrijblijvend langs in ons serrepark om real-life de verschillende mogelijkheden te bekijken, te voelen en vooral te beleven.