EEN SERRE, TUINKAMER OF UITBOUW

  • Een uitbouw met zadeldak lichtstraat. Een fijne open ruimte met daarin een leefkeuken en de woonkamer

Een woonserre, een tuinkamer, of een uitbouw? Wat is het verschil en is er eigenlijk wel een duidelijk verschil? Wat onze woninguitbreidingen gemeen hebben is dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van daglicht. Een comfortabel lichtpunt in huis. Al onze woninguitbreidingen zijn optimaal geïsoleerd en zijn bedoeld als daadwerkelijke uitbreiding van het woonhuis. Extra leefruimte en dus meer vrijheid om alles in huis de juiste plek te geven.

Allereerst sta je voor de keuze: een uitbreiding met of zonder een doorbraak? Een uitbreiding met een doorbraak vergroot de huidige woonkamer of maakt het mogelijk dat een leefkeuken gecombineerd wordt met de living. Bij een uitbreiding zonder doorbraak wordt in feite een extra kamer gecreëerd welke met bijvoorbeeld een deur of schuifpui kan worden afgesloten. Op deze manier kan je bijvoorbeeld in beide ruimtes een zithoek creëren waardoor de kinderen ’s avonds hun eigen televisieprogramma kunnen kijken.

Serre

Een ruimte met een glazen dak, met of zonder doorbraak. De serre kan betrokken worden bij de huidige leefruimte of als aparte ruimte worden gebruikt. Een serre heeft glazen elementen zoals een kozijn, schuifpui of deur. Bij een tussenwoning heeft een serre veelal twee gemetselde muren aan de zijkant (in verband met buren).

Tuinkamer

Een uitbreiding van de woning waar een plat dak is gecombineerd met een glazen dak. Dit kan een kort serredak zijn of bijvoorbeeld een zadeldak lichtstraat. Rondom zijn glazen elementen zoals een kozijn, schuifpui of deur of een combinatie met gemetselde muren.

Uitbouw

Een uitbouw heeft een plat dak, al dan niet gecombineerd met een lichtstraat. Ook hier zijn rondom glazen elementen gecombineerd met gemetselde muren.

Welke past bij u?

Of je nu op zoek bent naar een vergroting van de woonkamer, een stijlvolle woonkeuken, een speelkamer, atelier of een aparte ruimte om jezelf met een boek in af te zonderen, het is allemaal mogelijk. Alruco maakt maatwerk dus samen maken we een ontwerp voor de woninguitbreiding die past bij jouw woning en jouw woonwensen.

Kom eens lang in ons serrepark en bekijk de verschillende mogelijkheden.

Enkele mogelijkheden ter inspiratie: