EEN TERRASOVERKAPPING OF WOONSERRE?

  • Terrasoverkapping of woonserre

Een verlengstuk van je huis, je tuin of van allebei?

Genieten van het buitenleven en de tuin willen we het hele jaar wel. Helaas zijn we in Nederland niet gezegend met een mediterraan klimaat en mogen we regelmatig genieten van hevige regenbuien, wind en kou. Bij een uitbreiding van de woning kan gedacht worden een terrasoverkapping of een woonserre. Een terrasoverkapping is feitelijk niet meer dan een dak boven het terras, met of zonder zijwanden. Een verlengstuk van de tuin, een plek om beschut te zitten.

Alruco Serrebouw maakt enkel volwaardige woonserres. Een verlengstuk van het huis waarbij je het hele jaar kan genieten van het buitenleven. Zowel in de lente en de zomer als in de herfst en de winter. Een woonserre van Alruco is volledig geïsoleerd en duurzaam gebouwd. Met een fundering als basis, met geïsoleerde muren en een geïsoleerd glazen dak.

Een koude of een warme ruimte?

Heb je een terrasoverkapping welke je dicht wil maken? Deze zal nooit zo’n isolerende en warme werking hebben als een volledig geïsoleerde ruimte. Immers bij een terrasoverkapping is geen geïsoleerde vloer gelegd (want niet nodig als terrasoverkapping) en ook de muren en het dak zijn niet geïsoleerd.

Een terrasoverkapping is goedkoper dan een geïsoleerde woninguitbreiding. Immers de materialen zijn van andere kwaliteit, hebben geen isolerende waarden en is sneller geplaatst. Met minder aangename temperaturen is het sneller fris en lonkt het warme huis. In een goed geïsoleerde serre, tuinkamer of uitbouw geniet je 4 seizoenen lang heerlijk van de tuin. Dit is de beste keuze wanneer je hoge eisen stelt aan comfort.

Meer voordelen van een Alruco serre, tuinkamer of uitbouw:

  • Meer licht in huis, je krijgt vanzelf je dagelijkse dosis vitamine D en je bespaart op verlichting
  • Een ruimer huis, meer vierkante meters woongenot
  • Waardevermeerdering van het huis: meer m2 is een hogere verkoopwaarde
  • De overgang tussen binnen en buiten is aangenamer, ook de tuin lijkt een stuk groter doordat het huis naadloos in de tuin lijkt over te lopen
  • Dagelijks genieten van de tuin. Op koude dagen behaaglijk warm binnen en op warmere dagen heerlijk de schuifpui open!