EEN TERRASOVERKAPPING OF WOONSERRE?

  • Terrasoverkapping of woonserre

Een verlengstuk van je huis, je tuin of van allebei?

Genieten van het buitenleven en de tuin willen we het hele jaar wel. Helaas zijn we in Nederland niet gezegend met een mediterraan klimaat en mogen we regelmatig genieten van hevige regenbuien, wind en kou. Bij een uitbreiding van de woning kan gedacht worden een terrasoverkapping of een woonserre. Een terrasoverkapping is vaak niet meer dan een dak boven het terras, met of zonder zijwanden.

Alruco Serrebouw maakt enkel geïsoleerde woonserres. Een verlengstuk van het huis waarbij je het hele jaar kan genieten van het buitenleven. Zowel in de lente en de zomer als in de herfst en de winter. Een woonserre van Alruco is volledig geïsoleerd en duurzaam gebouwd. Met een fundering als basis, met geïsoleerde muren, wanden en een geïsoleerd (deels) glazen dak.

Comfortabel binnen zitten met een heerlijk buitengevoel

Als het buiten wat frisser wordt sluit je de schuifpui en zit je comfortabel binnen. Door het gebruik van glazen elementen waan je je nog steeds midden in je tuin maar dan wel lekker warm. Om de tuin er nog meer bij te betrekken leg je eenzelfde soort tegel zowel binnen in de uitbouw als buiten op het terras. Door het gebruik van een verzonken dorpel loopt de vloer netjes door van binnen naar buiten en is er geen opstapje. Het resultaat is een strak uitzicht en een groter buitengevoel. Het woonhuis en de tuin zijn mooi met elkaar verbonden en de grenzen tussen binnen en buiten vervagen. Richt je extra leefruimte in als zithoek, eetkamer, werkplek voor jezelf of een speelplek voor de kinderen.

Geef je huis extra meerwaarde

Een duurzame uitbouw geeft je huis meerwaarde. Wij werken alleen met hoogwaardige materialen en dat zie je terug in de details. Bij het ontwerpen van de maatwerk woonserre richten wij ons zowel op het woonhuis, de tuin als de leefomgeving. Hierdoor wordt de uitbouw een passend onderdeel van de woning. Dat is resultaat van maatwerk en onze jarenlange ervaring.

Een koude of een warme ruimte?

Heb je een terrasoverkapping welke je dicht wil maken? Deze zal nooit zo’n isolerende en warme werking hebben als een volledig geïsoleerde ruimte. Immers bij een terrasoverkapping is geen geïsoleerde vloer gelegd (want dit is niet nodig bij een terrasoverkapping) en ook de muren en het dak zijn niet geïsoleerd.

Een terrasoverkapping is goedkoper dan een geïsoleerde woninguitbreiding. Immers de materialen zijn van andere kwaliteit, hebben geen isolerende waarden en het geheel is sneller geplaatst. Met minder aangename temperaturen is het sneller fris en lonkt het warme huis. In een goed geïsoleerde serre, tuinkamer of uitbouw geniet je 4 seizoenen lang heerlijk van de tuin.

Meer voordelen van een Alruco serre, tuinkamer of uitbouw:

  • Meer daglicht in huis, je krijgt vanzelf je dagelijkse dosis vitamine D en je bespaart op verlichting
  • Een ruimer huis, meer vierkante meters woongenot
  • Waardevermeerdering van het huis: meer m2 is een hogere verkoopwaarde
  • De overgang tussen binnen en buiten is aangenamer, ook de tuin lijkt een stuk groter doordat het huis naadloos in de tuin lijkt over te lopen
  • Dagelijks genieten van de tuin. Op koude dagen behaaglijk warm binnen en op warmere dagen heerlijk de schuifpui open!