OOK IN DE ZOMER OPTIMAAL GENIETEN VAN DE SERRE

  • Genieten in een landelijke tuinkamer

Een vraag die ons regelmatig gesteld wordt is of het in de zomer niet te heet is in een serre. Bij een woninguitbreiding in de vorm van een serre met glazen dak is een zonwering aan te raden. Vooral wanneer de serre op het zuiden of westen staan kan je hier veel profijt van hebben. Bij serres op het oosten en noorden is een zonwering niet noodzakelijk. Een zonwering kan altijd nog later gemonteerd worden. Bedenk wel dat voor het monteren van een serrezonwering het dak rechthoekig moet zijn.

De constructie van de zonwering is net als de serre van aluminium en wordt in precies dezelfde kleur uitgevoerd als de serre. Het doek van de serrezonwering is speciaal ontwikkeld voor gebruik op een serredak en voldoet aan kwalitatief hoge eisen. Het doek is  wind- en weerbestendig, duurzaam en vuilafstotend door de gladde structuur, ofwel het blijft langer mooi en schoon. Mocht de zon voor een aantal weken schijnen en het gaat tussendoor regenen: geen probleem. De zonwering mag gewoon naar beneden blijven en u kunt optimaal blijven genieten van uw serre.

Zonwerende beglazing

Een andere manier van zonweren is om de beglazing zonwerend uit te voeren. Hierbij is het glas voorzien van een zonwerende coating dat een gedeelte van de warmte van de zon tegen houd. Echter, een zonwering zal altijd meer zon tegen houden én kan ook ingeschoven worden zodat u van ieder zonnestraaltje kunt genieten. Onze serrezonweringen zijn elektrisch bedienbaar middels een schakelaar in de muur of optioneel met afstandsbediening.

Naast buitenzonwering kan ook uiteraard ook nog gedacht worden aan binnenzonwering. Denk hierbij aan raambekleding zoals (rol-)gordijnen of plissés. Meer weten over serrezonwering? Neem dan contact met ons op.