JE AANBOUW INRICHTEN ALS LOUNGE RUIMTE

  • lounge ruimte in je aanbouw van Alruco Serrebouw00007

Je aanbouw inrichten als lounge ruimte

Hoe richt je jouw aanbouw in tot een heerlijk zonnige lounge ruimte? Je aanbouw (opnieuw) inrichten is hartstikke leuk maar tegelijkertijd ook best lastig. Waar moet je beginnen en hoe maak je het één geheel? Voor het maken van de juiste keuzes is het raadzaam eerst na te denken over een aantal zaken. Wat is het doel van je lounge ruimte en wat is je favoriete woonstijl?

Het doel van je lounge ruimte

Wil je de aanbouw met name gebruiken om heerlijk te ontspannen na een lange werkdag, hup die beentjes omhoog, een drankje en een hapje en de lichten gedimd? Of wil je juist uitgebreid borrelen met familie en vrienden? Dus ofwel een heerlijke loungebank ofwel die fijne tafel om uitgebreid aan te dineren. Heb je genoeg ruimte, waarom dan niet allebei?

Als je weet welke woonstijl bij je past, dan kan je binnen die woonstijl gaan inrichten. Weet je het niet? Dan heb je kans dat het een chaos wordt. Begin niet met van alles te kopen wat je mooi vind. Maak eerst een plan en bedenk wat je wilt. Zoek online of in tijdschriften naar afbeeldingen en maak een moodboard. Dit is een visueel hulpmiddel waar je je aan vast kan houden. Zoek niet alleen naar afbeeldingen van meubels, gordijnen, kleuren en accessoires maar ook naar een gevoel. Wat voor gevoel wil jij creëren in huis? Dit gevoel vertaalt zich naar verschillende woonstijlen.

Welke stijl past bij jou?

Stoer en industrieel: Robuuste items en onafgewerkte materialen.
Scandinavisch: Lichte kleuren wisselen zich af met moderne vormen en natuurlijke materialen.
Landelijk: Comfort, rust en sfeer. Rustieke (houten) meubels, veel gebruik van natuurlijke materialen.
Modern: Veel strakke, rechte lijnen. Rustig en minimalistisch. Less = more.
Romantisch: Ronde en sierlijke vormen maar ook rustige en zachte materialen.

Je kan ook voor een combinatie van meerdere woonstijlen kiezen. Dat maakt het spannender en meer eigen. Je geeft je inrichting er karakter mee.

De ideale lounge ruimte

Begin bij de basis, bij de juiste indeling, de (grotere) meubels, een kleur op de muur en de raamdecoratie. Je accessoires stem je af op de rest van je interieur. Zet kleine groepjes accessoires bij elkaar, dat brengt rust, sfeer en gezelligheid. En daar ben je natuurlijk naar op zoek in je ideale lounge ruimte! Vergeet ook niet de verlichting. Combineren is ook hier weer het toverwoord. Direct licht om bij te werken of een boek te lezen en indirect licht als sfeerverlichting.

Heb jij al eens nagedacht over de inrichting van jouw ultieme lounge ruimte?

MEER WETEN?

Voor meer serre voorbeelden bekijk ons foto-album en kom vrijblijvend langs in ons serrepark om real-life de verschillende mogelijkheden te bekijken, te voelen en vooral te beleven.